Tarif bol bol çikolata içeriyor ve gerçekten de nemli sayılabilir. Sayılabilir diyorum çünkü ben tarife uymayarak fazla pişirdim :( Siz siz olun fazla tutmayın fırında pişmedi diye. Bu haliyle bile oldukça nemliydi. Ama tadına diyecek bir şey yok tabi ki :) Tarif Bengi Kurtcebe'den.
2 su bardağı (350 gr.) un
1,5 su bardağı (300 gr.) toz şeker
1 su bardağı (90 gr.) kakao
1 su bardağı sıcak su (250 ml.)
¾ su bardağı (150 ml.) sıvıyağ
1 kutu (200 gr.) labne
2 yumurta
2-3 paket iri parçalar halinde doğranmış çikolata (ben 2
paket sütlü, 1 paket bitter kullandım)
1 çay kaşığı vanilya
2 çay kaşığı karbonat
Kalıbı yağlamak için:
Kakao, un, tereyağı
Geniş bir kapta un, kakao ve şekeri tel çırpıcı ile
karıştırın. Vanilya ve karbonatı ekleyip harmanlayın. Ortasını açıp yağ ve
yumurtaları koyun. Spatula veya tel çırpıcı ile karıştırın. Labneyi ekleyip
yedirin. Kaynar olmayan sıcak suyu da ekleyip biraz daha karıştırın. Karışımın
biraz soğumasını bekle. Soğuduktan sonra doğradığınız çikolataları ekleyip
karıştırın.
Kek kalıbınızı tereyağ ile yağlayın. Birer tatlı kaşığı un
ve kakaoyu karıştırıp kalıba dökün ve kalıbın her tarafına gelmesini sağlayın.
Fazlalıkları çikolatalı karışıma boşaltabilirsiniz. Hamuru kalıba boşaltıp
180°C sıcak fırında 40-50 dakika pişirin.