Kırmızı mercimek köftesinden çok da farklı olmayan bir lezzeti var yeşil mercimek köftesinin.
1 su bardağı yeşil mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı salça
½ demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı limon suyu
3-4 yemek kaşığı zeytin yağ
Mercimeği 3,5-4 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın.
Suyunu süzmeden, sıcakken, içine bulguru koyup yumuşamasını bekleyin. Bu arada
soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun. Salçayı ekleyip, salçanın kokusu
çıkana dek kavurun. Biraz sıcak su ekleyerek salça homojen olana dek
karıştırın. Salçalı karışımı ve diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın ve
yoğurun. İstediğiniz şekli verip servis edin.