13 Şubat 2019 Çarşamba

Ayranlı, kakaolu kek



3 yumurta (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı damla çikolata
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
1 çay kaşığı sıvı vanilya
1 paket kabartma tozu
Üstü için file badem, damla çikolata

Fırını 180°C de ısıtın. Yumurta, şeker ve sıvı vanilyayı 5 dakika çırpın. Yoğurt ve suyu bir kasede karıştırıp ayran yapın. Yumurtalı karışıma ayranı ve sıvı yağı ekleyin ve 9-10 sn. çırpın. Bir kasede 2 su bardağı un, kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın ve bunun yarısını sıvı karışıma ekleyip düşük hızda çırpın. Daha sonra düğer yarısını da ekleyerek çırpın. Kıvamı çok sıvı olursa azar azar unu eleyerek ekleyin. Tahin kıvamlı olana dek ekleyin. Çok cıvık olursa damla çikolatalar dibe çöker. Kıvamı elde edince ¾ çay bardağı damla çikolatayı hamura ekleyip spatula ile karıştırın. Ben hamurun bir kısmını kapkek kağıtlarında (18 tane) geri kalanını ise baton kek kalıbında pişirdim.
Kapkek kağıtlarına, kağıtta bir parmak boşluk kalacak şekilde hamuru koyun. Üstlerine biraz damla çikolata biraz da file badem serpiştirin. Sıcak fırında 16-18 dakika, kürdan temiz çıkana dek pişirin.

Geri kalan hamuru ise yağlı kağıt serdiğiniz baton kek kalıbına boşaltıp üzerine damla çikolata ve file badem serpip sıcak fırında 40-45 dakika pişirin. Kürdan testi uygulayıp pişince fırından alın.   

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...