Hem çok basit hem de çok leziz bir börek. İç malzemesi olmamasına rağmen zengin tadı ile denemeye değer. Tarif 'Bera tatlı dünyası' na ait.
3-4 tane yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Üstü için:
1 şişe sade maden suyu
1 çay bardağı su
Yumurta sarısı
Susam ya da çörek otu
Bir kasede 1 çay bardağı su ve 1 çay bardağı sıvı yağı
karıştırın. Yufkayı tezgaha yayın ve üstüne fırça yardımı ile karışımdan sürün.
Sonra ikiye katlayıp tekrardan karışımdan sürün. Bunu önce 2’ye, sonra bunları
da tekrar sigara böreği keser gibi 2 ye kesin. Her bir parçayı uzun tarafından
sivri tarafına doğru sıkı bir şekilde sigara böreği yapar gibi sarın. Daha
sonra bu uzun ruloları gül böreği şeklinde sarıp, kenarları yüksek bir fırın
tepsisine veya borcama çok aralık vermeden dizin. Hepsini dizince üstlerine 1
çay bardağı su ve 1 şişe maden suyunu
gezdirin. Üstünü kapatarak mümkünse 1 gece, değilse en az 3-4 saat buzdolabında
bekletin. Çıkardıktan sonra yağlanmış bir tepsiye dizin. Üstlerine yumurta
sarısı sürün ve susam yada çörek otu serperek sıcak fırında iyice kızarana dek
pişirin.