22 Nisan 2019 Pazartesi

Siyez unlu ve çikolata soslu kek


Siyez unu ile tanışıklığımız bu tarif :) Gayet memnun kaldık ailecek. Görüşmelerimiz bundan sonrada devam edecek anlaşılan bu güzel unla :)
Ve işte tarif:


1 su bardağı (200 ml.) hindistan cevizi
1 su bardağı siyez unu
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
½ çay kaşığı karbonat
1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
2 yumurta
½ su bardağı süt
2/3 su bardağı su
½  su bardağı sıvıyağ


Karıştırma kabında hindistan cevizi, un, kakao, kabartma tozu, karbonat, vanilya, şekeri tel çırpıcı ile karıştırın. Başka bir kapta bütün sıvı malzemeleri karıştırın (yumurta, su, süt, sıvıyağ) ve daha sonra kuru malzemelerin olduğu kaba boşaltın. Hepsini tel çırpıcı ile karıştırın. 2 tane 23 cm.lik kalıbın dibine yağlı kağıt koyun. Hamuru 2 kaba eşit olarak dökün. Sıcak fırında 22-23 dakika pişirin. Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa tamamdır.



Çikolata sosu:

2 yemek kaşığı kakao
½ çay bardağı su
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
2,5 yemek kaşığı toz şeker
6 parça bitter veya sütlü çikolata


Kakaoyu su ile açın, çok koyu olursa kaşıkla biraz daha su ekleyin. Bütün kakao eriyince tereyağı ve şekeri ekleyin. Kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın. Ocağı kapadıktan sonra çikolataları ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Oda ısısına gelene dek soğutun e daha sonra buzdolabına kaldırın. Yarım saat sonra iyice soğuyunca birinci kek kalıbını bir servis tabağına alarak üstüne yayın. İkinci katı da koyun ve onun üstüne de sostan dökün.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...