Siyez unu ile tanışıklığımız bu tarif :) Gayet memnun kaldık ailecek. Görüşmelerimiz bundan sonrada devam edecek anlaşılan bu güzel unla :)
Ve işte tarif:
1 su bardağı (200 ml.) hindistan cevizi
1 su bardağı siyez unu
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
½ çay kaşığı karbonat
1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
2 yumurta
½ su bardağı süt
2/3 su bardağı su
½ su bardağı sıvıyağ
Karıştırma kabında hindistan cevizi, un, kakao, kabartma
tozu, karbonat, vanilya, şekeri tel çırpıcı ile karıştırın. Başka bir kapta
bütün sıvı malzemeleri karıştırın (yumurta, su, süt, sıvıyağ) ve daha sonra
kuru malzemelerin olduğu kaba boşaltın. Hepsini tel çırpıcı ile karıştırın. 2
tane 23 cm.lik kalıbın dibine yağlı kağıt koyun. Hamuru 2 kaba eşit olarak
dökün. Sıcak fırında 22-23 dakika pişirin. Kürdan batırdığınızda temiz
çıkıyorsa tamamdır.
Çikolata sosu:
2 yemek kaşığı kakao
½ çay bardağı su
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
2,5 yemek kaşığı toz şeker
6 parça bitter veya sütlü çikolata
Kakaoyu su ile açın,
çok koyu olursa kaşıkla biraz daha su ekleyin. Bütün kakao eriyince tereyağı ve
şekeri ekleyin. Kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın. Ocağı kapadıktan
sonra çikolataları ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Oda ısısına gelene dek
soğutun e daha sonra buzdolabına kaldırın. Yarım saat sonra iyice soğuyunca
birinci kek kalıbını bir servis tabağına alarak üstüne yayın. İkinci katı da
koyun ve onun üstüne de sostan dökün.