Yumuşak dokulu, mis gibi çikolata kokulu nefis bir kurabiye.
300 gr. esmer şeker
4 yumurta
200 gr. tereyağı
200 gr. bitter çikolata
1 çay kaşığı vanilya esansı
250 gr. un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
100 gr. bitter damla çikolata
100 gr. beyaz damla çikolata
Tereyağını ve 200 gr. bitter çikolatayı benmari usulü
eritin. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Şeker ve yumurtaları tel çırpıcı
ile çırpın. Çikolatalı karışımı ve vanilya özütünü ilave ederek tel ile çırpın.
Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip tahta bir kaşık ya da spatula ile karıştırın.
En son damla çikolataları ilave edin, karıştırın. Üzerini streç film ile
kapatarak 1 saat buzdolabında bekletin.
Fırını 180°C de ısıtın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Dondurma
kaşığı ya da bir kaşık yardımıyla aralıklı olarak tepsiye dizin. Yayıldığı için
çok yakın dizmeyin. Sıcak fırında 12-13 dakika pişirin.