31 Ocak 2017 Salı

Frambuazlı, çikolatalı pasta



Yumuşacık, nemli bir pandispanyanın içinde bol çikolatalı krema ve frambuaz. Hımmm gerçekten de çok güzel bir birliiktelik. Tarif her zaman yaptığım nemli pandispanya tarifi :

Pandispanya:
2 cup (400 gr.) toz şeker
1+3/4 cup (245 gr.) un
¾ cup (75 gr.) kakao
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı karbonat
½ tatlı kaşığı tuz
2 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
1 cup (240 ml.) ılık su veya kahve
1 cup (240 ml.) süt
½ cup (120 ml.) sıvıyağ
1,5 tatlı kaşığı sıvı vanilya





Fırını 180°C de ısıtın. 3 tane 23 cm.lik pandispanya kalıbını yağlı kağıt ile kaplayın.

Geniş bir karıştırma kabına şeker, un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu koyup tel çırpıcı ile karıştırın. Başka bir kapta yumurtaları, kahveyi, sütü, yağı  ve vanilyayı yine tel çırpıcı ile çırpın. Sıvı malzemeyi kuru malzemenin üstüne dökün ve iyice karıştırın. Bu karışımı 2 kalıba eşit miktarda paylaştırın ve ısıttığınız fırına koyun. 27-32 dakika pişirin. Ortasına kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa tamamdır.



Çikolatalı krema:
1 paket sıvı krema (soğuk)
100 gr. bitter çikolata
80 gr. beyaz çikolata

Çikolatayı benmari usulü eritip oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Soğuk kremayı mikserle, hacmi 2 katına çıkana dek çırpın. Oda sıcaklığına gelmiş çikolatayı ekleyip hepsini çırpın.

Servis tabağına pandispanyalardan birini koyup kremanın 1/3 ünü sürün. Frambuazın yarısından biraz daha azını kremanın üstüne yerleştirin. Daha sonra 2.katı da üstüne yerleştirip kalan kremanın yarısını sürün. Yaklaşık bir avuç frambuazı ayırıp gerisini pasta katının içine yayın. En üst katı koyup kremayı sürün ve ayırdığınız frambuazları yerleştirin.

Afiyet olsun.



 ,






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...