Hem brownie hem de cheesecake. Muhteşem ikili. Bol çikolata tadı ile nefis bir cheesecake. İşte tarif.
Brownie hamuru için:
2/3 cup (150 gr.) tereyağı
200 gr. bitter çikolata
2/3 cup (135 gr.) toz şeker
4 yumurta
¼ cup (50 ml.) espresso kahve
1 tatlı kaşığı vanilya
½ tatlı kaşığı badem aroması
3 yemek kaşığı (24 gr.) kakao
1 cup (125 gr.) un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
¼ tatlı kaşığı tuz
Cheesecream hamuru için:
350 gr. süzülmüş labne peyniri (oda sıcaklığında)
1/3 cup (65 gr.) toz şeker
1 yumurta
1 portakal kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı portakal suyu
Fırını 180°C de ısıtın. 24-35 cm.lik dikdörtgen kalıbın
tabanına yağlı kağıt serin.
Labne peynirini pürüzsüz olana dek mikserle çırpın. Şeker,
portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu da ilave ederek çırpmaya devan edin.
En son yumurtayı da ekleyerek çırpın.
Browniyi hazırlamak için tereyağını ve çikolatayı benmari
usulü eritin. Ocaktan alıp şekeri ekleyin ve telle çırpın. Yumurtaları teker
teker ekleyerek tel çırpıcı ile çırpın. Kahve, badem aroması ve vanilyayı ilave
edip çırpmaya devam edin. Başka bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve tuzu
karıştırın ve çikolatalı karışıma azar azar ekleyin, çırpın.
Çikolatalı karışımın yarısından biraz fazlasını kalıba
boşaltın. Peynirli karışımı bunu üstüne dökün ve yayın. Kalan çikolatalı
karışımı kaşık ile peynirli karışımın üstüne dökün. Bir kürdan yardımı ile şekiller
verin.
Sıcak fırında 25-30 dakika pişirin. Bir gece ya da en az 3-4
saat buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman sıcak bir bıçak ile kesin
(sıcak su dolu uzun bir bardağa suyu koyup bıçağı burada ısıtın ve her dilim
kesiminden önce bu işlemi tekrarlayın).