Yumuşacık dokulu, nefis bir kek.
4 yumurta (oda sıcaklığında)
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt (özellikle sulu kısmından)
1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
1 çay kaşığı sıvı vanilya veya 1 paket vanilya
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (tahin kıvamından biraz daha koyu)
1 çay bardağı damla çikolata
2 yemek kaşığı beyaz çikolata kırığı
Fırını 180°C de ısıtın. Kek kalıbını yağlayın. Karıştırma
kabında yumurta, sıvı vanilya ve şekeri 5 dakika çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı
ekleyerek mikserin hızını düşürüp çırpın. Kakao, kabartma tozu ve 1 su bardağı
kadar unu eleyerek karışıma ekleyin ve düşük hızda karıştırın. Kıvamı bulana
kadar (koyu tahin kıvamı) unu eleyerek ekleyin. En son damla çikolatanın yarısı
ve beyaz çikolatayı da ekleyerek spatula ile karıştırın. Kalıba boşaltıp kalan
damla çikolatayı üzerine serpiştirin ve sıcak fırına koyun. 50-55 dakika
pişirin. Kürdan batırdığınızda temiz çıkınca tamamdır.
Afiyet olsun.