8 Şubat 2017 Çarşamba

Yoğurtlu, damla çikolatalı kek



Yumuşacık dokulu, nefis bir kek.

4 yumurta (oda sıcaklığında)
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt (özellikle sulu kısmından)
1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
1 çay kaşığı sıvı vanilya veya 1 paket vanilya
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (tahin kıvamından biraz daha koyu)
1 çay bardağı damla çikolata
2 yemek kaşığı beyaz çikolata kırığı




Fırını 180°C de ısıtın. Kek kalıbını yağlayın. Karıştırma kabında yumurta, sıvı vanilya ve şekeri 5 dakika çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek mikserin hızını düşürüp çırpın. Kakao, kabartma tozu ve 1 su bardağı kadar unu eleyerek karışıma ekleyin ve düşük hızda karıştırın. Kıvamı bulana kadar (koyu tahin kıvamı) unu eleyerek ekleyin. En son damla çikolatanın yarısı ve beyaz çikolatayı da ekleyerek spatula ile karıştırın. Kalıba boşaltıp kalan damla çikolatayı üzerine serpiştirin ve sıcak fırına koyun. 50-55 dakika pişirin. Kürdan batırdığınızda temiz çıkınca tamamdır. 
Afiyet olsun. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...