Mis gibi portakal kokusuyla, yumuşacık dokulu bir çay saati keki.
4 yumurta (oda sıcaklığında)
1+1/4 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı sıvı vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı kırık ceviz
2 portakalın suyu (1 su bardağını doldurmak için üstüne su
ekleyin)
1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (tahin kıvamından biraz daha koyu olacak)
Fırını 175°C de ısıtın. Kek kalıbını yağlayın. Yumurta,
şekeri ve sıvı vanilyayı 5 dakika çırpın. Sıvıyağ ve portakal suyunu ilave edip
çok az karıştırın. Portakal kabuğu rendesi 1 su bardağı unu eleyerek ilave edin ve düşük hızda biraz karıştırın.
İkinci seferde unu eklerken eleğin içine kabartma tozunu da ekleyin ve eleyin.
Kıvama gelene dek azar azar unu ilave edin.
En son eklediğiniz una cevizleride koyun ve unu elerken cevizlerin de
unlanmasını sağlayın. En son cevizleri katın ve 2-3 kere mikseri döndürüp
kapatın. Spatula ile katlayarak biraz karıştırıp kalıba boşaltın. Sıcak fırında
60-65 dakika, arada kontrol etmeyi unutmayarak pişirin. Kürdan batırdığınızda
temiz çıkınca fırından alın. Afiyet olsun.