Nefis bir lezzet. Pırasa her girdiği tarifi harika yapıyor zaten. Daha kışlık sebzeler hali hazırda bulunuyorken, bu tarifi mutlaka deneyin derim ben.
4 tane pırasa
1 havuç (rendelenmiş)
3 yumurta
1 tane biber
200 gr. beyaz peynir
½ çay bardağı ince bulgur
½ çay bardağı kaynar su
1 çay bardağı sıvı yağ
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üstü için susam ve çörek otu
Bulguru kaynar su ile ıslatıp ağzı kapalı bir kapta
belletin. Bu arada pırasaları küçük küçük doğrayın. Üstüne rendelenmiş havuç ve
doğranmış biberi ekleyin. Sıvı yağ ile tavada soteleyin. Soğuduktan sonra bir
karıştırma kabına alın ve üzerine unu, yumurtayı, kabartma tozunu, peyniri ve
yumuşamış bulguru ekleyin ve hepsini karıştırın. Karışımı yağladığınız geniş
bir borcama yayın. Üzerine çörek otu ve susam serpin. 180°C sıcak fırında üzeri
kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun.