9 Nisan 2019 Salı

Bulgurlu, pırasalı çörek



Nefis bir lezzet. Pırasa her girdiği tarifi harika yapıyor zaten. Daha kışlık sebzeler hali hazırda bulunuyorken, bu tarifi mutlaka deneyin derim ben.





4 tane pırasa
1 havuç (rendelenmiş)
3 yumurta
1 tane biber
200 gr. beyaz peynir
½ çay bardağı ince bulgur
½ çay bardağı kaynar su
1 çay bardağı sıvı yağ
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üstü için susam ve çörek otu

Bulguru kaynar su ile ıslatıp ağzı kapalı bir kapta belletin. Bu arada pırasaları küçük küçük doğrayın. Üstüne rendelenmiş havuç ve doğranmış biberi ekleyin. Sıvı yağ ile tavada soteleyin. Soğuduktan sonra bir karıştırma kabına alın ve üzerine unu, yumurtayı, kabartma tozunu, peyniri ve yumuşamış bulguru ekleyin ve hepsini karıştırın. Karışımı yağladığınız geniş bir borcama yayın. Üzerine çörek otu ve susam serpin. 180°C sıcak fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...