Nefis mi nefis, unsuz, çok pratik bir kurabiye. Sadece fındık unuyla yapılabilir. Ben evde olduğundan dolayı badem tozu da kattım. Tadı pastanelerde satılan bademli kakaolu kurabiyelerin neredeyse aynısı. Daha önce sadece bademlisini de yapmıştım. O da süperdi.
250 gr. fındık unu
100 gr. badem unu
2 yumurta akı
¾ su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı PAKMAYA kakao
Üstü için file badem
Bütün malzemeleri bir kaşık ile karıştırın. (Yumurta akının
önce birini koyun, hamur kuru kalırsa diğerinin önce yarısını katarak devam
edin) Toparlanacak kıvama gelince elinizde yuvarlayıp yağlı kağıt serili
tepsiye dizin. 170°C sıcak fırında file bademler hafif renk değiştirene kadar
pişirin.