Mis gibi fındık ve tereyağ kokusunun mutfağı sardığı bir tarif. Üstüne de çikolatalı sos cabası :)
125 gr. oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
½ su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
3 yumurta (oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 çay bardağı fındık kırığı
Üstüne serpmek için fındık kırığı
1 kutu sıvı krema (200 ml.)
100 gr. bitter çikolata
Kremayı ısıtıp içine küçük parçalar halinde doğranmış çikolatayı
katın. 1-2 dakika bekletip iyice karıştırın.
Tereyağı ve şekerleri
mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip homojen bir
hale gelene kadar çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta
karıştırıp 1/3 ünü yumurtalı karışıma ilave edin. Biraz karıştırıp sütün yarısını
ekleyin ve çırpın. Sonra unu geri kalanının yarısını ekleyin, çırpın. Sütün
geri kalanını ekleyin çırpın. En son unun 3.kısmını da ekleyerek hepsini
karıştırın. En son olarak fındıkları da ilave edin, biraz daha çırpıp
yağladığınız kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175°C fırında 45-50
dakika pişirin. Çıkarırken kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol etmeyi
unutmayın. Servis ederken, soğumuş kekin üstüne oda sıcaklığındaki çikolatalı
sosu dökün.