28 Şubat 2019 Perşembe

Çikolata soslu fındıklı kek



Mis gibi fındık ve tereyağ kokusunun mutfağı sardığı bir tarif. Üstüne de çikolatalı sos cabası :)

125 gr. oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
½ su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
3 yumurta (oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 çay bardağı fındık kırığı
Üstüne serpmek için fındık kırığı




Çikolatalı sos:

1 kutu sıvı krema (200 ml.)
100 gr. bitter çikolata
Kremayı ısıtıp içine küçük parçalar halinde doğranmış çikolatayı katın. 1-2 dakika bekletip iyice karıştırın. 



Tereyağı  ve şekerleri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip homojen bir hale gelene kadar çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta karıştırıp 1/3 ünü yumurtalı karışıma ilave edin. Biraz karıştırıp sütün yarısını ekleyin ve çırpın. Sonra unu geri kalanının yarısını ekleyin, çırpın. Sütün geri kalanını ekleyin çırpın. En son unun 3.kısmını da ekleyerek hepsini karıştırın. En son olarak fındıkları da ilave edin, biraz daha çırpıp yağladığınız kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175°C fırında 45-50 dakika pişirin. Çıkarırken kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayın. Servis ederken, soğumuş kekin üstüne oda sıcaklığındaki çikolatalı sosu dökün.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...