1 cup toz şeker
¼ cup su
1 kutu sıvı krema
2 yemek kaşığı tereyağı
1-2 damla limon suyu
Bir sos tenceresine şekeri koyun. Suyu da üstüne yavaşça
döküp hafif hafif sallayarak bütün şekerin ıslanmasını sağlayın. Daha sonra
kısık ocak üstüne yerleştirip erimesini bekleyin. Kaşıkla karıştırmayın. Şeker
eriyip kaynamaya başladıktan sonra renginin değişmesi ve kehribar rengi alması
3-4 dakika sürüyor. Kontrollü olarak rengini ve kokusunu takip etmek gerekiyor.
Karamel rengini aldıktan sonra çok çabuk yanabiliyor. İstediğiniz renk ve
kokuyu elde ettiğinizde ocağı kapatın ve kremayı dikkatlice içine boşaltın. Bu
arada çok fazla buhar çıkacağı için dikkatli olmak gerekiyor. Tahta kaşıkla
karıştırarak kremanın erimesini sağlayın. Tam olarak eridiğinde tereyağını
küçük parçalar halinde, yavaş yavaş ekleyip eritin. Bu arada ocağı yakıp bütün
hepsini bir iki taşım kaynatın. Ocağı kapadıktan sonra bir sos kabına aktarın.
Kıvamı gittikçe koyulaşacak. Eğer kullanacağınız zaman çok katılaştığını
düşünürseniz ¼ cup su ilave ederek kısık ateşte eritebilir ve oda sıcaklığına
gelmesini bekledikten sonra kullanabilirsiniz.