Yumuşacık kekin içinde mis gibi çikolata lezzeti. Gerçekten nefis bir kek.
4 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı+2 yemek kaşığı toz şeker
2+1/4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
¾ su bardağı sıvı yağ
¾ su
2 paket eti bitter çikolata
Bitter çikolataları benmari usulü eritin. Bu arada keki hazırlayın
ki çikolata oda sıcaklığına gelsin. Kek kalıbınızı yağlayın ve fırını 175°C de
ısıtın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin. Şeker ve
yumurtaları 4-5 dakika çırpın. Yağ ve suyu ekleyip çok az çırpın. En son unlu
kuru karışımı ekleyin ve karıştırın. Kek hamurunun yaklaşık ¼ ünü ayırarak
kalanını kek kalıbına boşaltın. Ayırdığınız bölüme erimiş çikolatayı ekleyin ve
homojen bir hal alana dek spatula ile karıştırın. Bunu da kalıptaki kekin
üstüne şekiller oluşturarak dökün.
Sıcak fırında 55-60 dakika, kürdan batırdığınızda temiz
çıkana dek pişirin.