16 Şubat 2019 Cumartesi

Mermer kek



Yumuşacık kekin içinde mis gibi çikolata lezzeti. Gerçekten nefis bir kek.

4 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı+2 yemek kaşığı toz şeker
2+1/4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
¾ su bardağı sıvı yağ
¾ su

2 paket eti bitter çikolata




Bitter çikolataları benmari usulü eritin. Bu arada keki hazırlayın ki çikolata oda sıcaklığına gelsin. Kek kalıbınızı yağlayın ve fırını 175°C de ısıtın.




Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin. Şeker ve yumurtaları 4-5 dakika çırpın. Yağ ve suyu ekleyip çok az çırpın. En son unlu kuru karışımı ekleyin ve karıştırın. Kek hamurunun yaklaşık ¼ ünü ayırarak kalanını kek kalıbına boşaltın. Ayırdığınız bölüme erimiş çikolatayı ekleyin ve homojen bir hal alana dek spatula ile karıştırın. Bunu da kalıptaki kekin üstüne şekiller oluşturarak dökün.

Sıcak fırında 55-60 dakika, kürdan batırdığınızda temiz çıkana dek pişirin.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...