Nefis, yumuşacık ve çok pratik bir börek.
Yufka
Kaşar peynir (rendelenmiş)
Sucuk (ufak ufak doğranmış)
2 su bardağı süt
3 parmak sıvıyağ
Süt ve sıvıyağı derin bir kasede karıştırdım. Tavanın içine
çok sıvıyağ döküp yaydım. Üstüne, kenarları dışarıda kalacak şekilde yufkayı
yaydım. Hazırladığım süt ve sıvıyağ karışımından biraz üstüne gezdirdim. İçinde
kalacak kadar bir kat daha yufka serip yine karışımla ıslattım. Bir kat daha
serip üstünü sos ile ıslattım ve kaşar rendesini yaydım, sucukları
serpiştirdim. Üstüne tekrar yufka serdim ve ıslattım. Bir kez daha aynı işlemi
tekrarladıktan sonra kenarda kalan yufkaları içeri toplayıp yine sosla ıslattım.
15-20 dakika beklettim ve altlı üstlü kızarttım.