Yufka
Sosis
Salça
Tuz
Sıvıyağ
Üstü için susam
Yumurta sarısı
Sos : 1 su bardağı süt
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Sosisleri ufak ufak doğradım. Yaklaşık 2 yemek kaşığı
salçayı biraz su ile açtım, azıcık sıvıyağ ekledim ve sosisleri de içine
koyarak pişirdim. Tuzu da en son koyarak
ocağı kapadım ve soğumaya bıraktım. Yufkaları büyüklüğüne göre 6’ya ya da 8’e
kestim (sigara böreği yapar gibi). Bir parçayı alıp biraz sos ile ıslattım.
Üstüne bir parça daha koyup çok ıslattım ve harcını koydum. Kenarlarını içeri
kapatarak sardım. Ucunu ıslatarak yapıştırdım. Üstüne yumurta sarısı sürüp
susam serptim. 175°C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirdim.