31 Ocak 2011 Pazartesi

Hint gözlemesi: Karnabaharlı paratha


Sevgili Pepela'mın bir tarifi. İlk gördüğümden beri aklımdaydı ve en sonunda denedim. Karnabahar tadı anlaşılmıyor. Yemesi ise çok zevkli. Bizim bildiğimiz gözlememize çok benziyor. Kahvaltıda ise harika gidiyor. Tatlı Pepelam, sağolasın canım. O güzel yüreğine sağlık.

250 gr. haşlanmış karnabahar
İnce kıyılmış maydanoz
Un
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Sıvıyağ

Karnabaharları haşlayıp, ezin. Maydanoz ve baharatları katıp karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur olana dek un ekleyin.Yarım saat üstü nemli bir bezle örtülü olarak dinlendirin(benim vaktim olmadığı için hamuru dinlendiremedim). Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hafif yağlanmış teflon tavada arkalı önlü kızartın.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...