Hiç tahmin etmezdim yemek yaptığımız kabakla kurabiye yapılabileceğini. Yapılıyormuş :) ve de gayet güzel oluyormuş :) İçi nemli, yumuşacık kurabiyeler. Bu değişik kurabiye tarifini sevgili Hasret'in (hasretli lezzetler) düzenlediği 'Kurabiyeler Etkinliği'ne gönderiyoruz.
(Kurabiyenin tarifini buradan aldım)
Malzemeler :
115 gr. margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
¾ su bardağı toz şeker
¾ su bardağı esmer şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı un
3/4 çay bardağı kakao
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tutam tuz
1,5 su bardağı damla çikolata
1,5 su bardağı rende kabak(yeşil kabak)
Fırını 180C de ısıtın. Yağı şekerlerle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta ve vanilyayı ekleyin Un, kakao, karbonat ve tuzu bir kaba harmanlayarak eleyin. Bunu diğer karışıma ekleyin. Kabakları rendenin ince tarafıyla rendeleyip iyice suyunu sıkın ve karışıma bunu da ekleyin. En son damla çikolatayı ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 10-12 dakika pişirin ve tel ızgara üzerinde soğutun.
Malzemeler :
115 gr. margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
¾ su bardağı toz şeker
¾ su bardağı esmer şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı un
3/4 çay bardağı kakao
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tutam tuz
1,5 su bardağı damla çikolata
1,5 su bardağı rende kabak(yeşil kabak)
Fırını 180C de ısıtın. Yağı şekerlerle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta ve vanilyayı ekleyin Un, kakao, karbonat ve tuzu bir kaba harmanlayarak eleyin. Bunu diğer karışıma ekleyin. Kabakları rendenin ince tarafıyla rendeleyip iyice suyunu sıkın ve karışıma bunu da ekleyin. En son damla çikolatayı ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 10-12 dakika pişirin ve tel ızgara üzerinde soğutun.