8 Ekim 2012 Pazartesi

Vanilyalı tencere keki



Pratik ve lezzetli bir kek.


2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
¾ su bardağı yoğurt ya da süt
½ su bardağından biraz az sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Yumurta ve şekeri çırptık. Hacmi 2 katına çıkıp, rengi beyazlayınca süt ve sıvıyağı ekledik ve biraz karıştırdık. En son kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek (unu koyu boza kıvamına gelene dek ekledik) biraz daha çırptık ve yağladığımız teflon pilav tenceresine boşalttık. Kapağını kapatıp üstü göz göz olana dek pişirdik. Kürdanla test ederek ocağı kapadık. (Üstünün kızarmasını beklemeyin sakın, tencerede yapıldığı için üstü kızaramıyor çünkü). Biraz soğuduktan sonra keki bir tabağa aldık ve ters çevirip arka yüzünü biraz kızarttık.

Diğer tencere kek tarifine bakmak isterseniz :






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...