Canım elmalı turta yapmak istiyordu. Ama tart hamuru yerine başka bir hamur kullansam nasıl olur diye düşündüm. Sonra da daha önce kullandığım kurabiye hamuru tarifine uyguladım. İçi de yumuşak olunca nefis, minik tartoletler oldu.
½ su bardağından biraz az erimiş
tereyağı
1 su bardağından biraz fazla sıvıyağ
(tereyağ ve sıvıyağın toplamı 1,5 bardak)
1 su bardağı yoğurt
Aldığı kadar un
İç malzemesi:
4 elma
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı kırık ceviz
Rendelenmiş elmaları şekerle
birlikte pişirin. Tarçını ve cevizi ilave edin. Soğumaya bırakın.
Hamuru yoğurun ve yarım saat
dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırarak merdane ya da oklava ile açın. Kalıp yada
bardakla kesip kapkek kağıdına yerleştirin. Elinizle düzelttikten sonra iç
malzemeyi koyun. Hamur parçaları ile üstüne süs yapın. 175°C sıcak fırında,
üstleri hafif kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üstlerine pudra şekeri
serpin.
Afiyet bal şeker olsun.