2 Nisan 2012 Pazartesi

Elmalı tartoletler (Kurabiye hamurundan)



Canım elmalı turta yapmak istiyordu. Ama tart hamuru yerine başka bir hamur kullansam nasıl olur diye düşündüm. Sonra da daha önce kullandığım kurabiye hamuru tarifine uyguladım. İçi de yumuşak olunca  nefis, minik tartoletler oldu.





½ su bardağından biraz az erimiş tereyağı
1 su bardağından biraz fazla sıvıyağ (tereyağ ve sıvıyağın toplamı 1,5 bardak)
1 su bardağı yoğurt
Aldığı kadar un

İç malzemesi:
4 elma
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı kırık ceviz

Rendelenmiş elmaları şekerle birlikte pişirin. Tarçını ve cevizi ilave edin. Soğumaya bırakın.
Hamuru yoğurun ve yarım saat dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırarak merdane ya da oklava ile açın. Kalıp yada bardakla kesip kapkek kağıdına yerleştirin. Elinizle düzelttikten sonra iç malzemeyi koyun. Hamur parçaları ile üstüne süs yapın. 175°C sıcak fırında, üstleri hafif kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üstlerine pudra şekeri serpin.  
Afiyet bal şeker olsun.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...