Tahin yerine tahin helvası kullanarak yaptığım enfes bir kek.
3 yumurta
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvıyağ
100-150 gr. tahin helvası
½ çay bardağı kırılmış ceviz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Susam
Tereyağ
Tahin helvasını bir kaseye koyup yarım bardak sütle yavaş
yavaş açtım ve boza kıvamına getirdim. Tereyağ ile kalıbı yağladım ve dibine
susam serptim.
Yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelene dek çırptım. Önce
helvalı karışımı, ardından kalan yarım bardak süt ve sıvıyağı ekleyerek
çırptım. Cevizi ve ardından kabartma tozunu ekledim. Şöyle bir karıştırdım. En
son unu ekledim biraz karışması için çırptım ve soğuk fırına koyarak 175°C de
kürdan temiz çıkana kadar pişirdim.