17 Nisan 2012 Salı

Barbunya



En sevdiğim yemeklerden biridir. Yaz kış çok severek yerim. Özellikle de yanında pilav ve yoğurt olursa bayılırım :)


1/3 paket barbunya
2 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Şeker
Sıvıyağ
İsterseniz havuç

Barbunyayı geceden ayıklayıp ıslattım (ben 1 paketin tümünü ıslatıp haşlıyorum, fazlasını dondurucuya koyuyorum).  Ertesi gün haşladım ve fazlasını kaldırdım. Başka bir tencerede soğanları ince ince doğrayıp sıvıyağda kavurdum. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar onu da kavurdum.  Biraz su ile açtım. Barbunyaları ekledim ve suyunu ilave ettim. Tuz ve şekeri de koyup kısık ateşte pişirdim.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...