Daha önce yaptığım elmalı rulo kurabiyeden biraz daha farklı bir kurabiye. Hem leziz, hem yapımı basit.
½ su bardağından biraz az erimiş
tereyağı
1 su bardağından biraz fazla sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
Aldığı kadar un
İç malzemesi:
4 elma
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı kırık ceviz
Rendelenmiş elmaları şekerle
birlikte pişirin. Tarçını ve cevizi ilave edin. Soğumaya bırakın.
Hamuru yoğurduktan sonra
ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avcumun içinde açtım ve iç harçtan 1 tatlı
kaşığı koydum. Kenarlarını ortada birleştirerek tepsiye dizdim. 175°C sıcak
fırında, üstleri hafif kızarana kadar pişirdim. Soğuduktan sonra üstlerine
pudra şekeri serptim.