Yumuşacık, enfes bir börek.
4-5 tane yufka
4-5 tane haşlanmış patates
½ su bardağı rendelenmiş kaşar
2 yemek kaşığı tereyağ
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
½ çay bardağı süt
Tuz
Islatmak için:
Süt ve sıvıyağ karışımı
Ilık patatesleri, patates ezici ile ezip tuz, süt, tereyağ
ve sıvıyağı ekleyip iyice karıştırdım. En son kaşar peyniri ekledim ve
karıştırdım.
Yufkalardan birini tepsiye serip süt ve sıvıyağ karışımından
kaşıkla döküp ıslattım. Üstüne yarım yufka daha koyup yine sütlü karışımla
ıslattım. 2 kat daha aynı işlemi yaptıktan sonra iç harcı koyup diğer yufkalar
için de aynı işlemi yapıp en altta kalan yufkayı, en üstte kapatarak kalan
sütlü karışımla ıslattım. Bir gece
buzdolabında beklettikten sonra ısınmış fırında, 180°C de altı üstü kızarana kadar pişirdim.
Ve sevgili Ayşe'ciğim (bir kase lezzet) bizi bu güzel ödüle layık görmüş. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Beni çok mutlu ettin canım. Yüreğine sağlık olsun. Kucak dolusu sevgiler.
Ödülün kurallarından biri de kendi hakkında 7 gerçek yazmak.
İşte gerçeklerimden bazıları :)
1-
Arkadaşlarımla ve sevdiklerimle vakit geçirmek
beni çok mutlu eder.
2-
Çok karamsarımdır.
3-
Çok duygusalımdır.
4-
Hiç kin tutamam.
5-
Yüzmeyi ve suyu çok severim.
6-
Korku ve fantastik filmleri seyretmeyi çok
severim
7-
Yeni tatlar denemeye bayılırım.
Ben de bu güzel ödülü bütün sevgili arkadaşlarıma gönderiyorum. Ayşe'ciğim tekrar teşekkürler canım. Herkese
sevgiler.
sevgiler.