Daha önce yaptığım kivili tartın, tek lokmalık versiyonu :) Şirin, lezzetli, şık ve kolay bir tartolet. Lezzetleri tek lokmalık hazırlamak hoşuma gidiyor neyapayım :)
Yaklaşık 2,5 su bardağın un
1 su bardağından 1,5
parmak eksik toz şeker
140 gr. soğuk küp küp kesilmiş tereyağ
1 yumurta (hafif çırpılmış olacak)
1 tatlı kaşığı şekerli portakal kabuğu
(Sularını kullandığımız portakalın kabuklarını rendeleyip
kavanoza koyduk. Bir sıra kabuk bir sıra bol şeker. Buzdolabında saklayınca
hiçbir şey olmuyor. Ve hazır portakal kabuklarınız oluyor)
Un ve şekeri harmanladım. Soğuk tereyağını bu karışıma katıp
parmak uçlarımla kırıntılı olana dek karıştırdım. Tereyağının erimemesi için
çok oynamamak ve oyalanmamak gerekiyor. Ufalanmış bu karışıma hafif çırpılmış
yumurtayı ve portakal kabuklarını ekleyip yoğurdum. Toparlanıp bütünleşince
streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında beklettim. Hamuru çıkarınca
merdane ile açıp kalıpla kestim.Yağlı kağıt serili tepsiye dizdim. 175°C de
ısıttığım fırında kenarlarının rengi dönene kadar pişirdim. Soğuduktan sonra
kremasını ve muzlarını koyup süsledik.