Daha önce çikolatalısını yaptığım tartın bu defa meyvalısını yaptım. Çok güzel oldu. Tam yaz gibi :)
240 gr. un(yaklaşık 2,5 su bardağın un)
110 gr. toz şeker (yaklaşık 1 su bardağından 1,5 parmak
eksik)
140 gr. soğuk küp küp kesilmiş tereyağ
1 yumurta (hafif çırpılmış olacak)
Kreması, hazır pasta kreması.
Un ve şekeri harmanladım. Soğuk tereyağını bu karışıma katıp
parmak uçlarımla kırıntılı olana dek karıştırdım. Tereyağının erimemesi için
çok oynamamak ve oyalanmamak gerekiyor. Ufalanmış bu karışıma hafif çırpılmış
yumurtayı ekleyip yoğurdum. Yine çok yoğurmadım ki yağ erimesin. Toparlanıp
bütünleşince streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında beklettim. Bu arada
tart kalıbını yağlayıp, unladım. Hamuru çıkarınca merdane ile tart kalıbı
büyüklüğünde açıp kalıba yaydım ve bastırdım. Kenarlardaki fazlalıklarını
bıçakla aldım. Üstüne çatalla delikler açtım. Hamurun büyüklüğü kadar kestiğim
yağlı kağıdı üstüne serdim ve nohutları koydum. 170°C de ısıttığım fırında önce
kenarlarının rengi dönene kadar pişirdim. Sonra kağıdı ve nohutları kaldırıp
üstü hafif renk değiştirene kadar pişirdim. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra
kalıptan çıkarttım ve kremasını yaydım. Halka
halka dilimleyip 2’ye böldüğümüz kivilerle süsledik.