İlk büyük tart denemem. Küçük boy yapmıştım ama büyük olarak ilk. Çok seviyorum tartları. Meyvelisini, çikolatalısını, farketmiyor.
240 gr. un
110 gr. toz şeker
140 gr. soğuk küp küp kesilmiş tereyağ
1 yumurta (hafif çırpılmış olacak)
Un ve şekeri harmanladım. Soğuk tereyağını bu karışıma katıp
parmak uçlarımla kırıntılı olana dek karıştırdım. Tereyağının erimemesi için
çok oynamamak ve oyalanmamak gerekiyor. Ufalanmış bu karışıma hafif çırpılmış
yumurtayı ekleyip yoğurdum. Yine çok yoğurmadım ki yağ erimesin. Toparlanıp
bütünleşince streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında beklettim. Bu arada
tart kalıbını yağlayıp, unladım. Hamuru çıkarınca merdane ile tart kalıbı
büyüklüğünde açıp kalıba yaydım ve bardak altıyla bastırdım. Çatalla delikler
açtım. Hamurun büyüklüğü kadar kestiğim yağlı kağıdı üstüne serdim ve nohutları
koydum. 170°C de ısıttığım fırında önce 20 dakika pişirdim. Sonra kağıdı ve
nohutları kaldırıp üstü kızarana kadar yaklaşık 10 dakika kadar daha pişirdim.
Fırından çıkarıp soğuduktan sonra üstüne kremasını yaydım. Kakao serptim.
Krema :
1 kutu sıvı krema
90 gr. bitter çikolata
90 gr. beyaz çikolata
Soğuk kremayı çırptım. Çikolataları eritip içine ekledim ve
tekrardan çırptım. 5-10 dakika dolapta beklettim. Çok katılaşmadan çıkarıp
tartın üstüne yaydım.