Yine milföy tabanlı pratik ve nefis bir tat. Ama bu sefer tuzlu. Bol peynirli ve enfes.
9 tane kare milföy
2 tane havuç
1 tane kabak
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağı
½ kalıp beyaz peynir
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
½ paket sıvı krema
Kekik
Milföyleri 3’ e 3 birleştirerek büyük bir kare elde edin.
Elinizle birbirlerine yapıştırın. Alt kısmı çıkan bir turta kabına yerleştirin.
Fazlalıkları bir bıçak yardımı ile kesin. Elinizle kenarlarını düzeltin.
Yanlarına ve tabanına çatalla delikler açın. Üstüne yağlı kağıt serin ve
kabarmasını önlemek için nohut yerleştirin. 180°C de sıcak fırında 15-20 dakika
pişirin. Fırından çıkartıp soğutun.
Bir karıştırma kabında peynirleri, yumurtayı, kremayı ve kekiği karıştırın. Tart kalıbına
yayın.
Havuçları ve kabağı sebze soyacağı ile incecik dilimler
halinde doğrayın ve rulo şeklinde sarın. Bunları peynirli karışımın üstüne
hafifçe bastırarak dizin. Havuçların üstüne bir fırça yardımı ile sıvıyağ
sürün. Sıcak fırında 180°C de yaklaşık 40 dakika pişirin.