Songül Ablamızdan aldığımız nefis bir tarif. İpek gibi bir krema, çıtır çıtır kadayıf. Mımmmm mis mis. Songül Ablam, kulakların çınlasın. Seni seviyoruz.
Malzemeler:
250 gr.tel kadayıf
5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı toz şeker
Kreması için:
1 lt.süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un
2 kahve fincanı toz şeker
1 yumurta
1 kutu krema (200 ml.) (oda sıcaklığında)
İlk önce kremasını hazırlayın. Nişastayı 1-2 yemek kaşığı
süt ile eritin. Tencereye sütü, şekeri, nişastayı, unu, vanilyayı ve yumurtayı
koyun. Orta derecedeki ateşte kaynayana, göz göz olana dek pişirin. 2-3 dakika
kaynadıktan sonra ocağı kapatın ve kremayı ekleyin, karıştırın. Daha sonra
hepsini mikserle 6-7 dakika çırpın.
Kadayıfları 100°C fırında kuruyana kadar bekletin. Arada alt
üst ederek iyice kurumasını sağlayın. Kuruduktan sonra elinizle ovuşturup küçük
parçalara bölünmesini sağlayın. Tereyağını teflon bir tencerede eritip içine
kurumuş kadayıfı koyun. Hafif pembeleşene kadar kavurun. Şeker ve cevizi
ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Borcam kaba kadayıfın yarısını yayın ve üstüne muhallebiyi
dökün. Geri kalan kadayıfı da üstüne yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına
kaldırın.
Afiyet olsun.