Nefis, pratik bir tart tarifi. Tabanını milföyler oluşturuyor. İç dolgusu ise nefis badem tozu.
9 tane kare milföy
2-3 yemek kaşığı çilek reçeli
2 su bardağı badem tozu (benim bardağım çok büyük değildi)
2 yumurta
½ su bardağı toz şeker
File badem
Milföyleri 3’lü gruplar halinde altı çıkabilen tart kalıbına
büyük bir kare şeklinde yerleştirin. Elinizle kenarlarını birleştirin.
Fazlalıkları bıçak ile kesin ve üstüne yağlı kağıt serip nohut koyarak 180°C
sıcak fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra kağıdı ve nohutları kaldırıp bir
kere daha 10 dakika fırında pişirin. Çıkartıp bir kenarda bekletin.
Bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri koyun ve
mikserle çırpın. Hacmi 2 katı olunca badem tozunu da ekleyin ve kısa bir süre
daha, karışana kadar çırpın.
Milföy tart hamurunun üstüne reçeli bir kaşık ile yayın.
Üstüne de bademli karışımı koyun. Kenarlara doğru düzeltin ve en üste file
bademleri serpiştirin. 180°C sıcak fırında yaklaşık 40 dakika üstü altın rengi
alana dek pişirin. Çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyin ve pudra şekeri
serpin. Afiyet olsun.