7 Nisan 2016 Perşembe

Yumuşacık pandispanyalı pratik çikolatalı pasta



Nefis bir pasta tarifi. Yumuşacık, kendinden nemli pandispanyası ve bol çikolatalı kreması ile harika bir pasta. Hem de yapımı çok basit.


Pandispanya:
2 cup (400 gr.) toz şeker
1+3/4 cup (245 gr.) un
¾ cup (75 gr.) kakao
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı karbonat
½ tatlı kaşığı tuz
2 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
1 cup (240 ml.) ılık su veya kahve
1 cup (240 ml.) süt
½ cup (120 ml.) sıvıyağ
1,5 tatlı kaşığı sıvı vanilya






Fırını 180°C de ısıtın. 2 tane 23 cm.lik pandispanya kalıbını yağlı kağıt ile kaplayın.

Geniş bir karıştırma kabına şeker, un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu koyup tel çırpıcı ile karıştırın. Başka bir kapta yumurtaları, kahveyi, sütü, yağı  ve vanilyayı yine tel çırpıcı ile çırpın. Sıvı malzemeyi kuru malzemenin üstüne dökün ve iyice karıştırın. Bu karışımı 2 kalıba eşit miktarda paylaştırın ve ısıttığınız fırına koyun. 27-32 dakika pişirin. Ortasına kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa tamamdır.

Çikolatalı krema:
1 paket sıvı krema (soğuk)
170 gr. bitter çikolata

Çikolatayı benmari usulü eritip oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Soğuk kremayı mikserle, hacmi 2 katına çıkana dek çırpın. Oda sıcaklığına gelmiş çikolatayı ekleyip hepsini çırpın.

Servis tabağına pandispanyalardan birini koyup kremanın yarısını sürün. Daha sonra 2. Katı da üstüne yerleştirip kalan krema ile kaplayın.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...