Tek bir hamurla 3 değişik kurabiye yapmak müthiş bir fikir. Alternatifleri çoğaltabilir, damak zevkinize göre yeni tatlar oluşturabilirsiniz.
250 gr. oda sıcaklığında tereyağı
4 yemek kaşığı nişasta
4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Ceviz
1 avuç parçalanmış çikolata ya da damla çikolata
Tereyağı, nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu
elinizle veya bir spatula ile karıştırın. Unu azar azar kontrollü ekleyerek
yumuşacık ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru 3 parçaya bölün. Birine
kakaoyu koyup yedirin. Sonra da çikolata parçalarını ekleyin biraz yoğurun.
İkinci parçaya tarçını koyup yoğurun. Üçüncü parçaya ise limon kabuğu rendesini
ekleyip yoğurun. Ben kakaolu-çikolatalı olanı minik minik tek lokmalık şeklinde
yuvarladım. Limonlu olanı, parçalar koparıp mekik şeklini verdim. Tarçınlı
olanı ise hamuru rulo haline getirip elimle üstünü biraz düzleştirdim. Sonrada kare
şeklinde kestim. Üstüne parmağımla biraz su sürdüm (çok az) ve cevizi hafif
bastırarak yapıştırdım. Hepsini yağlı kağıt serili tepsiye dizdim. Isıttığım
fırında 180°C
de 12-15 dakika pişirdim.