Malzemeler :
- 125 gr. tereyağ
- 180 gr. bitter çikolata
- 1 su bardağı (165 gr) toz şeker (ben ölçerek yaptım)
- 4 çırpılmış yumurta
- 1 su bardağı (150 gr) un (elenmiş) (yine ölçerek yaptım)
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı kavrulmuş ve irice dövülmüş fındık
Dikdörtgen borcama yağlı kağıt serdim ve fırını 175C de ısıtmaya başladım. Tereyağ ve çikolatayı bir kapta, kısık ateşte eritip iyice karıştırdım. Sonra bu karışımı derin ve büyük bir kaseye koyup şeker ve çırpılmış yumurtaları ekledim. Biraz karıştırdıktan sonra unu, yoğurdu ve fındıkları ekleyip, çırpma teliyle bütünleşene kadar çırptım. Sonra borcama boşaltıp fırına verdim.
Kürdan batırdığınızda çok kuru olmaması gerekiyor. Hafif nemli olacağı için kürdan temiz çıkana kadar beklememek lazım. Çok cıvık olmayacak çok kuru da olmayacak.
Fırından çıkarınca kabında soğutup, minik dilimler halinde servis yaptık.