Gelelim nasıl yapıldığına.
- 3 neskafe fincanı pilavlık bulgur
- 1 soğan
- dereotu
- 1 kırmızı yağ biberi
- yaklaşık yarım neskafe fincanı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tane havuç
- tuz
- sıvıyağ
- 5 neskafe fincanı su
- 2,5-3 tatlı kaşığı tuz
Sıvıyağda soğanları kavuruyoruz. Soğanlar kavrulunca salçasını ve dereotunu koyup salçanın kokusu değişene kadar döndürüyoruz. Sonra, minik küpler halinde doğranmış havucu ve kırmızı biberi eklayip biraz daha kavuruyoruz. Suyunu ekleyip, kaynayınca tuzu ve ayıklanmış yıkanmış mercimeği ilave ediyoruz. Ardından, ayıklayıp yıkadığımız bulguru da ekleyip altını iyice kısıyoruz ve pişmesini bekliyoruz. Pişince afiyetle yiyoruz :)