Nefis bir karamel tadı ve ardından nefis bir vanilyalı puding. Çok güzel bir lezzet.
Muhallebisi için:
1 yumurta
1,5 Türk kahvesi fincanı nişasta
1.5 Türk kahvesi fincanı un
2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
Karameli için:
½ su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
3 tatlı kaşığı nişasta
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
İlk önce tencereyi ocağa koymadan bütün malzemeleri tel
çırpıcı ile karıştırın. Homojen bir hal alınca ocağa alın ve orta ateşte
devamlı tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin. Fokurdamaya başlayınca 3 dakika
daha pişirip ocağı kapatın. Arada karıştırarak biraz soğutun. Daha sonra 7-8
dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. İsterseniz bir borcam kaba ya da
isterseniz tek kişilik kaselere muhallebiyi boşaltın ve üstünü düzeltin.
Bu arada biraz derin bir teflon tavaya şekeri koyun, yayın.
Orta ateşte hiç ellemeden renginin değişmesini bekleyin. Bu arada bir kasede
nişasta iyice eriyene kadar süt ve nişastayı karıştırın. Şeker eriyip rengi de
karamaya başlayınca (arada kokusuna bakın ki yanmasın) ocağı kısıp tereyağını
koyun ve yağı eritin. Son olarak da nişastalı süt karışımını ekleyin ve
karıştırın. Şeker topaklanıp sertleşirse panik yapmayın, eriyecektir. Şeker
iyice eriyip, sos kıvama gelince 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğumuş
muhallebinin üstüne yayın. Tatlınız oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
En az 2-3 saat bekletin.