20 Nisan 2021 Salı

Fındıklı, çikolatalı kurabiye



Yapımı pratik, lezzeti bol. Hemen, şipşak hazırlayabileceğiniz, hatta tarife sıkı sıkıya uymanıza bile gerek olmayan bir kurabiş bu. Ben bazen tereyağı ne kadar varsa o kadar ekliyorum, sadece un miktarına dikkat etmek gerekiyor. Azar azar, yumuşacık bir hamur elde edene kadar eklemek lazım unu. Gerisi kolay zaten. Tarif şöyle:




150 gr. oda sıcaklığında tereyağı

1 çay bardağı sıvıyağ

1 yumurta

5 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

1 paket vanilya

1 çay bardağına yakın kırılmış fındık

1 çay bardağına yakın çikolata parçası

Aldığı kadar un

 

Tereyağı ve pudra şekerini spatula ile ezerek krema kıvamına getirin. Sıvıyağ, yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşacık ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Fındık ve çikolatayı ekleyip hamura yedirin. Cevizden biraz küçük parçalar şeklinde koparıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180°C sıcak fırında 15-18 dakika, altları hafif kızarana dek pişirin. 




 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...