Brownie tadında, içi fındıklı nefis bir lezzet.
3 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
200 gr. bitter çikolata (eritilmiş ve oda sıcaklığında)
1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya veya 1 çay kaşığı sıvı vanilya
1 çay bardağı kırık fındık
Aldığı kadar un (1,5-2 su bardağı)
Fırını 180°C de ısıtın. Yumurta, vanilya ve
şekeri beyazlaşıp krema kıvamına gelene dek çırpın. Oda sıcaklığındaki
çikolatayı ekleyip biraz daha çırpın. Sıvıyağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam
edin. Kakao, kabartma tozu ve unun önce sadece 1 bardağını ekleyip çok az
çırpın. Çok cıvık değil, boza kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyin.
En son kırılmış fındıkları da ekleyin karıştırın. Yağlı kağıt serili veya yağlanmış
baton kek kalıbına boşaltın. 180°C de sıcak fırında kürdan temiz çıkana
kadar 40-50 dakika pişirin.