20 Nisan 2021 Salı

Fındıklı ve bitter çikolatalı kek


Brownie tadında, içi fındıklı nefis bir lezzet.



3 yumurta (oda sıcaklığında)

1 su bardağı toz şeker

200 gr. bitter çikolata (eritilmiş ve oda sıcaklığında)

1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)

1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ

2 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya veya 1 çay kaşığı sıvı vanilya

1 çay bardağı kırık fındık

Aldığı kadar un (1,5-2 su bardağı) 



Fırını 180°C de ısıtın. Yumurta, vanilya ve şekeri beyazlaşıp krema kıvamına gelene dek çırpın. Oda sıcaklığındaki çikolatayı ekleyip biraz daha çırpın. Sıvıyağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Kakao, kabartma tozu ve unun önce sadece 1 bardağını ekleyip çok az çırpın. Çok cıvık değil, boza kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyin. En son kırılmış fındıkları da ekleyin karıştırın. Yağlı kağıt serili veya yağlanmış baton kek kalıbına boşaltın. 180°C de sıcak fırında kürdan temiz çıkana kadar 40-50 dakika pişirin.




 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...