Evde yapılmış, tertemiz yiyecekleri yemenin tadına doyulmuyor gerçektende. İçinde koruyucu ve katkı maddesi olmadan mis gibi. İnanılmaz güzel, nefis ve bir o kadar da basit bir tarif.
400 gr. tuzsuz yer fıstığı
2 yemek kaşığı pekmez
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ (biz zeytinyağı kullandık)
1 tutam tuz
Fıstıkların kabuklarını soyup tavada yağı çıkana ve nefis
kokular gelene kadar kavurun. Sıcakken hemen blendıra koyun ve çalıştırma
düğmesine ara ara basarak çalıştırın. Kumlu bir hale gelince diğer malzemeleri
ekleyin. Biz ara ara tadına bakarak ekledik. Parlak ve nemli bir görüntüye
gelene kadar doğrayıcıda çekin. Bizim ki hazır fıstık ezmesi kıvamından biraz daha
parçacıklı ve sert oldu. Sanırım soğuk pres pekmez kullandığımız için. Bu
pekmezin kalın bir dokusu var çünkü. Ama tadı nefis oldu. Zaten yapar yapmaz
yarısı kurabiye tarifi için kullanıldı bile J