12 Şubat 2016 Cuma

Beyaz çikolatalı pişmeyen cheesecake



Hem kolay, hem de çok lezzetli bir cheeecake.

Malzemeler:
18 cm.lik kelepçeli kalıp için
Tabanı için:
Limonlu kurabiye (12-15 adet) (ya da istediğiniz başka bir kurabiye ya da bisküvi)
3-4 yemek kaşığı  erimiş tereyağı

200 ml. sıvı  krema ( 1 kutu) (soğuk)
200 gr. beyaz çikolata
2 yemek kaşığı labne peyniri
1 limon kabuğu rendesi
1 kase dondurulmuş böğürtlen





Yapılışı:
Kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt döşeyin. Kurabiyeleri doğrayıcıda inceltip erimiş tereyağı ile karıştırın. Kalıbın dibine yayıp bir kaşığın arkası ile bastırın. Buzdolabına kaldırıp soğutun.
Beyaz çikolatayı eritin. Soğuk kremayı mikserle kabarana kadar çırpın. Çikolatayı oda sıcaklığına geldiğinde kremaya katın ve çırpın. Daha sonra labne peyniri ve limon kabuklarını da ekleyin ve biraz daha çırpın. Karışımın yarısını kurabiye karışımının üstüne dökün ve düzeltin. Böğürtlenlerin yarısını dizin ve kalan kremayı da üstüne dökün ve yayın. Geri kalan meyveler ile üstünü süsleyip buzdolabında 1 gece bekletin.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...