Kakaolu, ağızda dağılan, az şekerli bir kurabiye. Tarifin orijinali sevgili PelinChef'e ait.
200 gr. oda sıcaklığında tereyağı
80 gr. pudra şekeri
5 yumurta akı
1 paket vanilya veya 1 çay kaşığı vanilya özütü
4 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Üstü için badem veya fındık veya ceviz
Pudra şekeri
Fırını 180°C de ısıtın. Tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı
mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Yumurta aklarını ekleyin çırpın. Un
ve kakaoyu da ekleyin ve çırpmaya devam edin. Yumuşak, elde toparlanmayan bir
hamur oluyor. Krema torbasına yıldız uç takın ve hamuru doldurun. Yağlı kağıt
serili tepsiye sıkın. Üstlerine badem ya da fındık koyun. Sıcak fırında 12-13
dakika pişirin.
Tadı biraz az olduğu için, soğuduktan sonra bir kısmının
üstüne pudra şekeri serptik.