Hamur tabanı yapmak için zaman harcamak istemediğiniz zamanlarda uygulayabileceğiniz çok lezzetli bir kiş. Tabi ki isterseniz tart tabanı üstüne de uygulayabilirsiniz. Tart tabanı tarifi için buraya bakabilirsiniz.
1 demet pazı
3 diş sarımsak
1 büyük soğan
1 tane pırasa
6 orta boy yumurta (oda sıcaklığında)
2 su bardağı süt
3 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 su bardağından 1 parmak az un
1 kutu sıvı krema (200 ml.)
Tuz
Karabiber
Soğan, sarımsak ve pırasayı ince ince doğrayıp sıvı yağda
hafifçe kavurun. İçine pazıya da ekleyip kavurmaya devam edin. Ocağın altını
kapadıktan sonra oda sıcaklığına gelene dek bekletin.
Geniş bir kapta yumurtaları tel ile çırpın. Unu, tuzu ve
karabiberi ekleyip çırpın. Süt, krema, kaşar ve pazılı karışımı da ekleyip
karıştırın. Hafif yağlanmış tart kalıbına boşaltın. Tart kalıpları çok yüksek
olmadığından 2 ayrı kapta pişirdim. 180°C de sıcak fırında üstü altın rengi
alana dek yaklaşık 30-35 dakika pişirin.