Nefis, bol çikolatalı bir brownie tarifi. Yoğun dokusu ve tadı ile denenmeye değer bir lezzet.
90 gr. (3/4 cup) un
50 gr. kakao (1/2 cup)
200 gr. tuzsuz tereyağı
200 gr. bitter çikolata
3 yumurta
280 gr. toz şeker
1 cup (100 gr.) damla çikolata
Un ve kakaoyu bir kapta spatula veya tel
çırpıcı ile karıştırın. Bu arada çikolata ve tereyağını eritin. (ben bir sos
tenceresinde düşük ısıda erittim) Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Yumurta
ve şekeri bir çırpma kabında tel çırpıcı ile çırpın. Çikolatalı karışımı
ekleyin ve karıştırın. Unlu karışımı da ekleyerek spatula ile katlayarak
karıştırın. En son damla çikolatayı da ilave edin ve karıştırın.
Yağladığınız (ben yağlı kağıt serdim)
20x20 ebadındaki kalıba boşaltın ve sıcak fırında 180°C de 25-30 dakika üstü
hafif çatlayıp, salladığınızda ortası sallanmayacak kıvama gelene dek pişirin.
Tam olarak soğuduktan sonra dilimleyin.