Durdukça daha güzelleşen bir börek. Yalnız, susamlar pekmezli su ile yapıştırıldığı için piştikten sonra çok döküldüler. Yapışması için belki yumurta akı kullanılabilir.
4 yufka
Beyaz peynir
½ çay bardağı kaşar peynir rendesi
Maydanoz
Dereotu
Üstü için:
1 su bardağı susam
1 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı su
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
½ çay bardağı sıvıyağ
Susamı yağsız tavada rengi değişene ve hafif yağı çıkana dek
kavurun. Yufkaları önce 4 eşit parça halinde kesin. Sonra da her bir parçayı 3
parça halinde kesin (sigara böreği yapar gibi). Sosu hazırlayın. Unu yağda
karıştırdıktan sonra sütü ekleyip karıştırın. Bu sosu her yufka parçasına fırça
yardımı ile sürün. Peynirli harçtan içine yerleştirip kenarlarını kapatıp
sigara böreği sarar gibi sarın. Bir kasede pekmezi su ile eritin. Her bir
böreği önce pekmezli suya batırıp ardından bir yüzünü kavrulmuş susama bulayın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 180°C sıcak fırında kızarana dek pişirin.