29 Şubat 2016 Pazartesi

Simit böreği



Durdukça daha güzelleşen bir börek. Yalnız, susamlar pekmezli su ile yapıştırıldığı için piştikten sonra çok döküldüler. Yapışması için belki yumurta akı kullanılabilir.





4 yufka
Beyaz peynir
½ çay bardağı kaşar peynir rendesi
Maydanoz
Dereotu

Üstü için:
1 su bardağı susam
1 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı su

Sosu için:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
½ çay bardağı sıvıyağ


Susamı yağsız tavada rengi değişene ve hafif yağı çıkana dek kavurun. Yufkaları önce 4 eşit parça halinde kesin. Sonra da her bir parçayı 3 parça halinde kesin (sigara böreği yapar gibi). Sosu hazırlayın. Unu yağda karıştırdıktan sonra sütü ekleyip karıştırın. Bu sosu her yufka parçasına fırça yardımı ile sürün. Peynirli harçtan içine yerleştirip kenarlarını kapatıp sigara böreği sarar gibi sarın. Bir kasede pekmezi su ile eritin. Her bir böreği önce pekmezli suya batırıp ardından bir yüzünü kavrulmuş susama bulayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 180°C sıcak fırında kızarana dek pişirin.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...