Leziz, pratik ve şık bir börek.
12 tane milföy
3 parça hindi eti (tavuk da olabilir)
1 kg. pırasa
1-2 yemek kaşığı salça
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Hindileri küçük parçalar halinde doğrayıp sıvı yağ ile soteleyin.
İnce ince doğranmış pırasaları da ekleyip onları da soteleyin. Salçayı ekleyip
kokusu çıkana kadar karıştırın. Maydanoz hariç diğer malzemeleri de ekleyin. Ocağı
kapadıktan sonra inceince doğranmış maydanozları da eklayerek soğumasını
bekleyin.
Oda sıcaklığında yumuşamış milföyleri muffin tepsisine
yerleştirin. Ortalarına hindili harçtan bolca koyup karşılıklı uçlarını kürdan
ile birleştirin. 180°C de ısınmış fırında üstleri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun….