3 Mart 2016 Perşembe

Milföy ile hindili bohça börek




Leziz, pratik ve şık bir börek.


12 tane milföy
3 parça hindi eti (tavuk da olabilir)
1 kg. pırasa
1-2 yemek kaşığı salça
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
1 çay bardağı haşlanmış bezelye

Hindileri küçük parçalar halinde doğrayıp sıvı yağ ile soteleyin. İnce ince doğranmış pırasaları da ekleyip onları da soteleyin. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın. Maydanoz hariç diğer malzemeleri de ekleyin. Ocağı kapadıktan sonra inceince doğranmış maydanozları da eklayerek soğumasını bekleyin.
Oda sıcaklığında yumuşamış milföyleri muffin tepsisine yerleştirin. Ortalarına hindili harçtan bolca koyup karşılıklı uçlarını kürdan ile birleştirin. 180°C de ısınmış fırında üstleri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun….



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...