3 yumurta
1 su bardağı esmer şeker
3 tane orta boy elma
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
2-3 tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı süt
¾ su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı esmer şeker
Fırını 180°C de ısıtın. Borcamın tabanını sıvı yağ ile
yağlayın. Elmaları küp küp doğrayıp limon suyu ile karıştırın. Karıştırma
kabında şeker ve yumurtaları tel çırpıcı ile çırpın. Limon kabuklarını ekleyin
ve tel ile çırpmaya devam edin. Yağı ekleyin karıştırın. Unun yarısını ve
kabartma tozunu ekleyin karıştırın. Sütü ekleyin karıştırın. Unun geri kalanını
ekleyin ve homojen bir karışım olana dek karıştırmaya devam edin. Borcamın
dibine doğranmış elmaları yayın ve üstüne kek karışımını boşaltın. En üste 2
yemek kaşığı esmer şeker serpiştirip sıcak fırında 40 dakika pişirin.