10 Mart 2016 Perşembe

Elmalı borcam keki



3 yumurta
1 su bardağı esmer şeker
3 tane orta boy elma
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
2-3 tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı süt
¾ su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı esmer şeker


Fırını 180°C de ısıtın. Borcamın tabanını sıvı yağ ile yağlayın. Elmaları küp küp doğrayıp limon suyu ile karıştırın. Karıştırma kabında şeker ve yumurtaları tel çırpıcı ile çırpın. Limon kabuklarını ekleyin ve tel ile çırpmaya devam edin. Yağı ekleyin karıştırın. Unun yarısını ve kabartma tozunu ekleyin karıştırın. Sütü ekleyin karıştırın. Unun geri kalanını ekleyin ve homojen bir karışım olana dek karıştırmaya devam edin. Borcamın dibine doğranmış elmaları yayın ve üstüne kek karışımını boşaltın. En üste 2 yemek kaşığı esmer şeker serpiştirip sıcak fırında 40 dakika pişirin.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...