8 Aralık 2011 Perşembe

Tarçınlı, fındıklı kurabiye


Tarçın kokulu, çikolata ve fındıklı yumuşak bir kurabiye.

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvıyağ

½ su bardağından biraz az süt

2 yumurta

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı tarçın

4,5 su bardağı un (azar azar eklenmeli, bardak ölçüsü farklı olabilir)

Fındık

Damla çikolata

Sıvıyağ, süt,yumurta ve şekeri karıştırın. Fındık ve damla çikolata haricindeki diğer malzemeleri ve unu ölçülü ekleyerek hamuru yoğurun. Küçük parçalar kopararak elinizde hafif açın ve fındığı (yada damla çikolatayı) koyun, yuvarlayın. Ben bazılarını fındığı üstüne koyarak, bazılarını üstüne damla çikolata koyarak yaptım. Yağlı kağıda dizip ısıtılmış fırında 170°C de üstleri çatlayana kadar yaklaşık 12-15 dakika pişirin.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...