28 Aralık 2011 Çarşamba

Kestaneli kek


Ne zaman kestaneli bir tarif görsem aklıma yılbaşı gelir. O yüzden bu tarifin tam zamanı diye düşünüyorum. Çok seviyorum kestaneyi ve kestaneli tarifleri. Tarifin içinde de olsa, ona eşlik de etse çok seviyorum.



1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 1 parmak az sıvıyağ
4 yumurta
1 küçük muz
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı haşlanmış kestane (küçük parçalar halinde)
2,5 su bardağı un

Şeker ve yağı karıştırın. Yumurtaları ekleyip karıştırın. Muzu iyice ezip karışıma katın. Kabartma tozu ve kakaoyu da ekleyip karıştırın. Kestaneleri ekleyin karıştırın. En son unu ekleyin karıştırın ve soğuk fırına verin. 175°C de kürdan temiz çıkana kadar pişirin. 




Biz yeni yıla uygun olsun diye yaprak şeklinde kestik ve süsledik. Çok hoşumuza da gitti doğrusu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...