Nefis bir kek ile enfes kahveli-çikolatalı krema birleşimi.
2 cup balkabağı püresi
1 cup sıvıyağ
1 tsp (1 tatlı kaşığı) vanilya özütü (veya 1 paket vanilin)
4 yumurta (oda sıcaklığında)
2 cup şeker (kahverengi ve beyaz toz şekeri karışık
kullandım)
1 tbs (1 yemek kaşığı) kabartma tozu
2 tsp (2 tatlı kaşığı) karbonat
2 tsp (2 tatlı kaşığı) tarçın
1 tsp (1 tatlı kaşığı) (muskat cevizi) (ben koymadım)
½ tsp (1/2 tatlı kaşığı) tuz
2 cup un
½ cup ceviz (doğranmış)
½ cup damla çikolata
Kreması:
1 paket sıvı krema
2 yemek kaşığı tereyağ
200 gr. bitter çikolata
1 veya 2 yemek kaşığı espresso
(1 cup= 250 ml. lik su bardağı)
Balkabağı püresinin tarifi burada.
Fırını 180°C de ısıtın. 23 cm.lik 2 tane kalıbın dibini
yağlayıp yağlı kağıt serin. Geniş bir kapta balkabağı, yağ, vanilya özütü ve
yumurtaları tel çırpıcı ile çırpın. Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Tarçın,
muskat cevizi rendesi, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyin, çırpın. Unu 2-3
defada ekleyerek karıştırın. En son ceviz ve damla çikolatayı da ekleyerek
katlama usulü karıştırın. Kalıplara eşit miktarda bölüştürüp 30-35 dakika
pişirin. Kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyorsa tamamdır. Yumuşacık keklerimiz
hazır.
Şimdi bunların oda sıcaklığına gelmesini beklerken kremamızı
hazırlayalım.
Krema:
Sıvı kremayı sos tenceresine koyun ve orta derecede,
kaynamaya başlayana kadar ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatın ve diğer
malzemeleri ekleyin. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Hafif
soğuyunca buz dolabına kaldırın ve kıvam alana dek, sürülebilir kıvama gelene
dek soğutun.
Pastanın yapımı:
Kekler ve kreması soğuyunca keklerden birini servis
yapacağınız tabağa koyun. Pastanın dış kısmını krema ile kaplayacaksanız
yaklaşık 1/3 ünü, kaplamayacaksanız yarısına yakınını birinci katın üstüne
yayın. Diğer kek katını koyup geri kalanı da üstüne yayın. Kenarlara da süreceksiniz kalan kremanın yarısını
üstüne yarısını kenarlarına sürün.