Nemli, nefis çikolata tadında harika bir kek. Muhakkak denemenizi öneririm. Tarifin orijinali burada.
1,5 cup (360 ml.) yeşil kabak rendesi (yaklaşık 225 gr.)
1 cup (130 gr.) un
½ cup (45 gr.) kakao (elenmiş)
¾ tatlı kaşığı karbonat
¼ tatlı kaşığı kabartma tozu
¼ tatlı kaşığı tuz
¼ tatlı kaşığı tarçın (istenirse)
¾ cup (180 ml.) parçalanmış bitter çikolata
2 büyük yumurta
½ cup (120 ml.) sıvıyağ
½ cup (100 gr.) toz şeker
½ cup (105 gr.) esmer şeker
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
Fırını 180°C de ısıtın. Fırın telini orta göze
yerleştirin. Baton kek kalıbını yağlayıp alt kısmına yağlı kağıt koyun. Kabakları
rendeleyin. Geniş bir kapta un, kakao, karbonat, kabartma tozu, tuz ve tarçını çırpma
teliyle karıştırın. Çikolatayı ekleyin ve bir spatula ile karıştırın.
Başka bir kapta çırpma teliyle yumurtaları çırpın. Önce
şekerleri, sonra yağı ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. En son
kabakları ekleyin ve karıştırın. Sıvı karışımı kuru karışıma ekleyin ve spatula
ile iyice karıştırın. Kalıba dökün ve yaklaşık 55-65 dak. pişirin. Kürdan temiz
çıkınca fırından alın. 10 dakika telde
soğutun.