3 Aralık 2013 Salı

Yeşil kabaklı çikolatalı enfes kek (chocolate zucchini bread)


Nemli, nefis çikolata tadında harika bir kek. Muhakkak denemenizi öneririm. Tarifin orijinali burada.




1,5 cup (360 ml.) yeşil kabak rendesi (yaklaşık 225 gr.)
1 cup (130 gr.) un
½ cup (45 gr.) kakao (elenmiş)
¾ tatlı kaşığı karbonat
¼ tatlı kaşığı kabartma tozu
¼ tatlı kaşığı tuz
¼ tatlı kaşığı tarçın (istenirse)
¾ cup (180 ml.) parçalanmış bitter çikolata
2 büyük yumurta
½ cup (120 ml.) sıvıyağ
½ cup (100 gr.) toz şeker
½ cup (105 gr.) esmer şeker
1 tatlı kaşığı vanilya esansı

Fırını 180°C de ısıtın. Fırın telini orta göze yerleştirin. Baton kek kalıbını yağlayıp alt kısmına yağlı kağıt koyun. Kabakları rendeleyin. Geniş bir kapta un, kakao, karbonat, kabartma tozu, tuz ve tarçını çırpma teliyle karıştırın. Çikolatayı ekleyin ve bir spatula ile karıştırın.

Başka bir kapta çırpma teliyle yumurtaları çırpın. Önce şekerleri, sonra yağı ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. En son kabakları ekleyin ve karıştırın. Sıvı karışımı kuru karışıma ekleyin ve spatula ile iyice karıştırın. Kalıba dökün ve yaklaşık 55-65 dak. pişirin. Kürdan temiz çıkınca fırından alın.  10 dakika telde soğutun. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...